Hvad leder du efter?

Nyheder

Nyheder & inspiration

29. september 2023

Ulf Helgstrand tager orlov som formand for Dansk Ride Forbund

Pr. dags dato tager Ulf Helgstrand orlov som formand for DRF. Han har siden 2003 været formand for Dansk Ride Forbund, og har dermed stået i spidsen for ridesporten i en lang periode, der har budt på både store udviklingstiltag og fantastiske sportslige resultater, men også store udfordringer.

Læs mere
29. september 2023

Projekt: På hesteryg mod mobning og ensomhed

Ballerup Rideklub deltager i Mary Fonden og DRF’s anti-mobbeprojekt: ”AntiBulli Ridning”. Projektet skal være med til at forebygge og forhindre eksklusion og ensomhed samt skabe bedre relationer. Trivsel i fritidslivet er ikke en selvfølge. Hvert femte barn oplever nemlig at blive mobbet, drillet eller holdt udenfor fællesskabet i deres fritidsaktivitet. Antibulli Ridning benytter simple øvelser og konkrete råd kombineret med erfaring fra anti-mobbe- og trivselsindsatser i kampen mod disse udfordringer.

Læs mere
26. september 2023

Udviklingsmøde med A-truppen i springning

Mandag den 18. september mødtes rytterne fra A-truppen i springning med elitesportschef Annette Mosegaard og landstræner Bo K. Møller. Øverst på dagsordenen stod emner som springsportens fremtid blandt andet - for hvordan får vi forvaltet den vilje og det talent der findes i Danmark til gode resultater på eliteniveau?

Læs mere
21. september 2023

Nye talent- og bruttotrupper i voltigering

Allerede nu, tre måneder tidligere end normalt, er der udtaget nye talent- og bruttotrupper i voltigering. Barren er hævet og forventningerne til de nye udøvere er store.

Læs mere
21. september 2023

Tre ekvipager udtaget til UVM i military

Den 18. til 22. oktober 2023 er det de unge militaryhestes tur til at vise, hvad de er gjort af, på både dressurbanen, springbanen og i terrænet i Le Lion d`Angers i Frankrig. Her afholdes UVM for militaryhestene, hvor Danmark er repræsenteret af hele tre ekvipager.

Læs mere
20. september 2023

Mellemrunden for 6-årige dressurheste aflyst

På tværs af de to stævner hos hhv. Grindsted Rideklub og Heslegård Sportsrideklub er der samlet set 17 tilmeldte i mellemrunden af Pavo og DRF’s championat for 6-års dressurheste. Der er 18 finalepladser, hvilket betyder, at samtlige 17 deltagere står til at indløse en finalebillet. For at spare de unge heste, er det derfor besluttet at aflyse mellemrunden. Ryttere, der var tilmeldt 6-års klasserne i hhv. Grindsted Rideklub og hos Heslegård Sportsrideklub, bedes tage direkte kontakt til stævnearrangør for tilbagebetaling af indskud. Husk at oplyse kontooplysninger.

Læs mere
20. september 2023

Afgørelse fra DRF’s appeludvalg om medicinering af hest ved DM 2023

Dansk Ride Forbunds appeludvalg har den 19. september 2023 truffet en afgørelse i sagen ”2023-02”; Dansk Ride Forbund (klager) mod Andreas Helgstrand (indklagede). Appeludvalget finder at indklagede, Andreas Helgstrand, har overtrådt DRF's Fælles Bestemmelsers punkt 23, idet der er sket behandling af hesten Jovian, som ikke på forhånd var godkendt af DRF's Veterinærkonsulent. Ekvipagen diskvalificeres fra den pågældende DM-klasse søndag den 4. juni 2023, og skal tilbagelevere modtagne præmier, samt modtager en bøde på 5.000 kr.

Læs mere
8. september 2023

Kæmpe kæpheste-succes ved Store Hestedag

Dansk Ride Forbund har den 2. og 3. september afholdt en masse kæphestekonkurrencer under Store Hestedag med både forhindringsbaner og springning. Eventet var en kæmpe succes, med mere end 650 starter i alle aldersgrupper – både børn og voksne.

Læs mere
8. september 2023

Her skal mesterskaberne afholdes i 2024-2026

Igen i år har DRF modtaget mange gode og interessante ansøgninger om mesterskabsafholdelse for de tre kommende år. Ansøgningerne gælder Agria DRF Mesterskab i springning for pony og children, Agria DRF Mesterskab i dressur for pony og DM i military. Ansøgningerne er blevet behandlet i hver deres udvalg og herefter godkendt af DRF's bestyrelse.

Læs mere
7. september 2023

Stærk EM-indsats tegner godt for OL 2024

Afviklingen af europamesterskaberne i dressur for para- og seniorryttere er i fuld sving i Riesenbeck, Tyskland. Siden tirsdag har vi haft samtlige danske ekvipager på banen. Det er, indtil videre, blevet til intet mindre end både individuelle guldmedaljer og hold-bronze. Både para- og seniorryttere viser flotte takter og formår, at holde hovedet koldt trods det varme vejr.

Læs mere