Hvad leder du efter?

Nyheder

OL: Terrænbanen udfordrede Flarup og Fascination

I nat dansk tid var Peter Flarup og hesten Fascination på banen for anden gang under OL, og denne gang var der terrænspringning på programmet. Desværre udfordrede den svære bane parret, og det resulterede i dyre fejl og en individuel placering som nummer 45 forud for morgendagens ridebanespringning.


New column

(Foto: privat)

Rigtig god form, men ærgerlige fejl
I alt 63 ekvipager var til start i terrænet, men det var ikke kun Peter og Fascination, der havde problemer med banen, for hele 13 ekvipager udgik eller måtte trække sig. Anne-Mette Binder fortæller, at Fascination klarede turen super flot og sætter desuden ord på de situationer, der endte med at give parret strafpoint: ”Fascination så super flot ud hele vejen rundt, galopperede stort og blev ikke varm eller træt, som mange af de andre heste gjorde. Desværre er der en smutter lige omkring det første vandspring. Peter siger selv, at den trækker på alternativet, og så løber den desværre forbi. På den sidste vandforhindring kommer den godt op over den stejle bakke, men på vej ned kommer de skævt hen til hjørnet og bliver hængende der lidt. De kommer dog fri og tager springet og kommer godt i mål, og efterfølgende restituerer Fascination ret hurtigt, og den er overhovedet ikke mærket af at have været ude i terrænet, som vi ser mange heste er.”

Mentalt udfordrende bane
Peter selv er naturligvis ærgerlig over fejlene og fortæller – ligesom Anne-Mette – at det bestemt ikke var formen, der fejlede noget ”Han gik rigtig godt i starten, men det er bare en mega kompakt bane, hvor man rider meget frem og tilbage, og han blev simpelthen mentalt træt. Det samme tror jeg gjorde sig gældende for flere af de andre heste.”  Nu ser Peter frem mod ridebanespringningen i morgen, hvor han satser på en god afslutning på OL-eventyret.

Se alle resultater fra dagens konkurrence her.