Hvad leder du efter?

Nyheder

Nyheder & inspiration

31. august 2020

9 klubhold er videre til finalen i årets Agria DRF-mesterskab

Efter en spændende sidste afdeling af årets Walber & Stutteri Ask Cup, som blev afviklet hos Danish Derby i den forgangne weekend, har vi nu fundet de 9 hold, som skal dyste mod hinanden i finalen i Agria DRF-mesterskabet for klubholdspringing hos RidersCup i uge 39. Se link til alle holdene herunder.

Læs mere
28. august 2020

DRF stiller skarpt på at sikre ryttere adgang til naturen

Ridning i naturen har altid været populært, og det seneste halve års corona-restriktioner har blot betydet, at endnu flere har bevæget sig ud i naturen til hest. I den forbindelse er det blevet mere og mere tydeligt, at vores adgang til naturen som ryttere desværre er på vej til at blive begrænset. Især den kommende natur- og biodiversitetspakke, som bl.a. byder på to nye naturnationalparker, flere indhegninger samt udsættelse af vilde dyr, udfordrer vores muligheder for at ride i naturen.

Læs mere
26. august 2020

Dansk Ride Forbund og Dansk Islandshesteforening i fælles brev til miljøministeren: Det handler om ridesportens adgang til naturen

På Christiansborg er der indledt forhandlinger om en natur- og biodiversitetspakke. Friluftsrådet har i den forbindelse for nylig givet en fantastisk opbakning til hestefolket: Der skal være bedre adgang til at ride i naturen i Danmark. Det fremgår af et debatindlæg skrevet af formand for Friluftsrådet Niels Christian Levin Hansen bragt i Altinget d. 20.8. 2020.

Læs mere
25. august 2020

Sådan vurderer DRF’s officials mundsår hos heste og ponyer

På baggrund af de seneste ugers udstyrskontroller ved DRF’s mesterskaber, hvor der især har været fokus på mundhuleundersøgelser, har vi fået mange spørgsmål om, hvordan og ud fra hvilke kriterier vurderingen af hestene/ponyerne konkret foregår. Det giver DRF’s veterinærkonsulent, Mette Uldahl, svar på her.

Læs mere
25. august 2020

Husk at holde din profil på DRF Go! opdateret

Vi oplever desværre ofte, at mange brugere ikke holder deres profiler på DRF Go! opdaterede, og det kan give problemer. Hvis du er én af dem, så skynd dig ind og tjek om dine informationer og kontaktoplysninger er opdaterede.

Læs mere
20. august 2020

Ingen indgang på DRF’s officialskort ved nationale stævner resten af 2020

Pga. de gældende corona-relaterede restriktioner på deltagerantal ved arrangementer, er det nødvendigt for stævnearrangørerne at kunne beregne så præcise deltagerantal som muligt, og derfor vil det desværre ikke være muligt at få adgang til nationale stævner ved benyttelse af DRF’s officialskort resten af 2020, med mindre man skal agere som official ved det pågældende stævne.

Læs mere
20. august 2020

Ændring i springreglementet vedr. pony holdspringning

Pr. dags dato er der udgivet en opdateret version af springreglementet, som er gældende for resten af 2020. Der er justeret i afsnit 391.4 omkring DRF-mesterskab i klubholdspringning for ponyer. Læs mere nedenfor.

Læs mere
20. august 2020

Ingen ændringer på ponylandsholdet forud for EM i dressur

Ved weekendens Agria DRF-mesterskab i dressur for ponyer hos Hovgaard Rideklub blev én af de ponyer, der er udtaget til at gå EM i dressur i Ungarn, vurderet ’ikke-fit to compete’ af DRF’s veterinærkonsulent (dyrlæge) pga. sår i mundhulen. Den pågældende pony er derfor i dag blevet genundersøgt af samme dyrlæge, som har vurderet, at ponyen igen er ’fit to compete’, og derfor er ponyen naturligvis fortsat en del af det danske landshold. Læs mere nedenfor.

Læs mere
19. august 2020

Udstyrskontrol ved DRF's mesterskaber

I de to forgange weekender har DRF’s teknisk delegerede (TD’er) samt veterinærkonsulent foretaget udstyrskontrol ved Agria DRF-mesterskaberne hos hhv. Ringsted Sports Rideklub, Hovgaard Rideklub og Sportsrideklubben. Især kontrollen hos Hovgaard har desværre givet anledning til en række usikkerheder og misforståelser omkring, hvad en udstyrskontrol er, hvad der ligger til grund for den øgede kontrolhyppighed, samt hvilke konsekvenser det har for ekvipagen fremadrettet, hvis DRF’s officials vurderer, at hesten/ponyen ikke er ’fit to compete’. Læs vores svar her.

Læs mere
19. august 2020

Orientering om udstyrskontrol ved DM og Agria DRF-mesterskab i springning

Kære mesterskabsryttere,

Læs mere