Hvad leder du efter?

Nyheder

Danske dressurryttere rykker op på verdensranglisten

Det er ikke længe siden, at FEI opdaterede sine velkendte verdensranglister. Kaster man et blik på dressurrytternes ranglister, vil man se, at de danske ryttere endnu en gang er rykket op - det gælder særligt alle hesterytterne. Det vil sige både junior-, ung-, U25- og seniorrytterne.


Foto: FEI (Nations Cup, Compiegne)

Holdleder og Elitesportschef for Dressur, Anne-Mette Binder, fortæller: "Det er utrolig vigtigt for dansk dressur, at vi i eliteafdelingen fastholder fokus på og værner om grundlaget for, at fødekæden i forhold til seniordressuren på eliteniveau fungerer og videreudvikles. Vi har efter weekendens senior-sejr i 5* Nations Cup i Compiegne også kunnet glæde os over det høje niveau, vores ungdomsdressurryttere viste ved CDI’et i Aalborg. Med de seneste opdateringer af FEI’s ranglister i dressur får vi bekræftet, at det ikke kun er vores dygtige danske seniordressurryttere, som er med helt fremme på deres verdensrangliste; ungdomsdressurrytternes placeringer er mindst lige så imponerende og vidner om både talent, vilje og lyst til fælles læring og oplevelser indenfor de enkelte alderskategorier".

Du finder de opdaterede ranglister på FEI's hjemmeside.

Sigtet er indstillet på næste mål
Allerede den 13. til 18. juni 2023 skal de unge ryttere i ilden endnu en gang ved CDI Hagen, hvor der desuden afvikles Nations Cup. Herefter går startskuddet til mesterskabssæsonen - både nationalt og internationalt. Sommeren over afvikles dermed både danmarksmesterskaber, nordiske mesterskaber og europamesterskaber for de enkelte alderskategorier. 

Faste målsætninger og medaljedrømme
I DRF's sportsplaner har der siden årets start været faste målsætninger for de kommende, internationale mesterskaber og barren er sat højt. 

For junior- og ungrytterne er målene for begge alderskategorier ved EM, at holdene placerer sig i top tre, mens de individuelle mål er at en rytter placerer sig i top fem og to ryttere kvalificerer sig til og rider finalerne. 

For U25- og seniorrytterne er målene for begge alderskategorier ved NM, at hente guldet hjem til Danmark både individuelt og for hold - det acceptable resultat er sølv for hold og individuelt bronze. Ved europamesterskaberne er sigtet indstillet på en top tre-placering for holdene, mens de individuelle mål spænder fra en rytter i hhv. top tre og fem til op til tre ryttere i top 12. 

I sportsplanerne kan du læse mere om målsætninger, acceptable mål, udtagelseskriterier og meget mere for bl.a. de nordiske og europæiske mesterskaber. 

Taknemmelig for indsatsen
Det kræver en enorm indsats og et stort engagement og ikke mindst mange ofre i hverdagen for eliterytterne, at levere denne type sportslige præstationer. Det er noget som særligt Elitesportschef i dressur, Anne-Mette, er meget taknemmelig for og bevidst om: "Tak til alle, der i hverdagen bidrager til, at dansk dressur fremstår så markant og flot, som det er tilfældet" afslutter hun.