Hvad leder du efter?

Nyheder

Opdaterede bestemmelser for velkendte springturneringer

Vi har kigget ind i bestemmelserne for vores populære springturneringer og opdateret dem. Nu er bestemmelserne klar og du finder et samlet overblik over rettelserne i nyheden her.


Nord-Vest Box Cup
Nord-Vest Box Cup er en springturnering for ponyer, som tidligere har gået i LA og MB. Fra og med i år er sværhedsgraden for Nord-Vest Box Cup sat ned, så turneringen nu går i LB og LA. Niveauet for turneringen er sat ned for at få flere ryttere kvalificeret til finalen, som ikke har deltaget i Agria DRF-mesterskaber i springning. Dette skyldes at man ikke må deltage i både Agria DRF-mesterskaber i springning og Nord-Vest Box Cup finalen samme kalenderår. 

Samtidig giver de opdaterede bestemmelser, LB-rytterne flere muligheder for at ride stilspringninger, så de hurtigere kan stige til rytterkategori 2 (fortsat krav om min. 8 i slutkarakter).

Danmarks Cup for pony
Danmarks Cup for pony er en kort springturnering, som afvikles over en enkelt  weekend. Tidligere har både første og anden afdeling af Danmarks Cup for pony været afholdt i metode B0. Fra og med i år rides første afdeling af LA- og MB-Cuppen nu i metode B7, mens anden afdeling rides i metode A. I LB-Cuppen rides både første og anden afdeling i metode B7. Finalen rides fortsat i metode S2 for alle tre sværhedsgrader. 

Herudover er det nu blevet muligt at deltage med flere ponyer i første og anden afdeling af Danmarks Cup for pony - uanset ponykategori og sværhedsgrad. Rytteren må dog fortsat kun deltage i én finale, og skal derfor vælge pony, såfremt man kvalicerer sig med mere end én pony til finalerne.

Walber Cup
Walber Cup er betegnelsen for de 4 kvalifikationsrunder, som ligger forud for Agria DRF-mesterskabet i springning for klubhold. Bestemmelserne for Walber Cup er overordnet set fortsat de samme med de 4 kvalifikationsrunder og en finale (Agria DRF-mesterskab for klubhold i springning).

De klubber, der ønsker at deltage, skal senest den 1. april 2024 tilmelde sig på Rideforbund.dk. Tidligere har man også skulle melde samtlige deltagere på bruttoholdet senest 1. april. Men fra i år behøver bruttoholdet ikke at være klar 1. april, så længe klubben er tilmeldt på DRF GO. Fra i år kan bruttoholdet meldes ind løbende - dog senest mandag før deltagelse i holdets første Walber Cup kvalifikation.

Det er allerede nu muligt at tilmelde jeres klub til Walber Cuppen på DRF GO! her.