Hvad leder du efter?

Nyheder

Ingen ændringer på ponylandsholdet forud for EM i dressur

Ved weekendens Agria DRF-mesterskab i dressur for ponyer hos Hovgaard Rideklub blev én af de ponyer, der er udtaget til at gå EM i dressur i Ungarn, vurderet ’ikke-fit to compete’ af DRF’s veterinærkonsulent (dyrlæge) pga. sår i mundhulen. Den pågældende pony er derfor i dag blevet genundersøgt af samme dyrlæge, som har vurderet, at ponyen igen er ’fit to compete’, og derfor er ponyen naturligvis fortsat en del af det danske landshold. Læs mere nedenfor.


Siden mesterskabet hos Hovgaard Rideklub i den forgangne weekend har der hersket usikkerhed omkring, hvorvidt DRF ville sende dén landsholdspony, som blev vurderet ’ikke-fit to compete’ pga. sår i mundhulen, afsted til det forestående EM i dressur i Ungarn. Derfor har DRF’s veterinærkonsulent i dag foretaget den samme undersøgelse af ponyen, som hun foretog under mesterskabet på Hovgaard, og ponyen er igen ’fit to compete’ og bliver derfor sendt til EM som planlagt.

Ingen undtagelser for landsholdsponyer
”Vi kan selvfølgelig på ingen måde forsvare at sende en pony afsted i landsholdssammenhæng, hvis den ikke er ’fit to compete’, og netop derfor indkaldte vi den til et ekstraordinært tjek på baggrund af dén vurdering, som vores veterinærkonsulent foretog af den på Hovgaard. Det er jo så rigtig glædeligt for alle parter, at ponyen i dag fik grønt lys, men der skal ikke herske tvivl om, at den ikke var blevet sendt afsted, hvis det ikke havde været tilfældet” siger Elitechef i DRF, Kimi Nielsen, og fortsætter ”derudover skal alle ponyer jo igennem det obligatoriske Vet Check, når de ankommer til stævnet i Ungarn, ligesom de bliver tjekket igen efter endte ridt, så der er fuldt fokus på ponyens velbefindende hele vejen igennem”. 

En fair og transparent proces
Som vi tidligere har understreget, så ønsker DRF på ingen måde at afholde ekvipager fra at starte stævner, hverken i national eller international sammenhæng, hvis hesten/ponyen reelt er ’fit to compete’. Samtidig vil vi heller ikke sende en pony afsted i landsholdsregi, hvis den ikke er. Derfor var det vigtigt at få foretaget en ny undersøgelse af ponyen, og det var mindst lige så vigtigt, at det var samme dyrlæge som på Hovgaard, der udførte den, for at sikre en så fair og transparent proces som muligt. ”Vi har fuld tiltro til de professionelle, sundhedsfaglige vurderinger, som vores veterinærkonsulent foretager, og når hun i dag vurderer, at ponyen igen er ’fit to compete’, så glæder det os naturligvis meget” siger direktør i DRF, Morten Schram Rodtwitt, og afslutter ”nu ser vi bare frem til at følge de dygtige ponyryttere, når de skal kæmpe om medaljer til Danmark ved EM i Ungarn i næste uge”.