Hvad leder du efter?

Nyheder

Syddjurs Sportsrideklub starter voltigeringshold op med stor succes

Efter Syddjurs Sportsrideklub sidste efterår var til DRF’s voltigeringskursus har de haft stor succes med voltigering og startet to voltigeringshold. Ifølge klubben giver voltigering et fedt sammenhold blandt børnene i klubben, som de ikke kan få gennem ridesportens andre discipliner.


Ridelærerne fra Syddjurs Sportsrideklub havde stort set ingen erfaring med voltigering, da de deltog på DRF’s voltigeringskursus i efteråret. Men kurset inspirerede dem, og i månederne efter begyndte de at afprøve voltigering på en af klubbens heste, indkøbte udstyr og øvede selv. Nu, knap et halvt år efter, har klubben to voltigeringshold og flere engagerede medlemmer.

”Voltigering giver bare et fedt sammenhold mellem børnene, som de ikke på samme måde får, når de rider på hver sin hest. Med voltigering får de mulighed for at hjælpe hinanden, og det er de virkelig gode til,” fortæller Kristine Nielsen, der er ridelærer hos Syddjurs Sportsrideklub og en af initiativtagerne bag voltigering i klubben.

De nye voltigeringshold har også tiltrukket gamle kendinge, siger hun.

”Vi har fået medlemmer tilbage, som har været stoppet til ridning, men nu gerne vil tilbage til klubben og gå til voltigering.”

Fra forsigtig start til stor succes

Da Kristine Nielsen og hendes ridelærerkollager i efteråret havde været på DRF’s kursus, kastede de sig ikke bare ud i at lave voltigering i klubben med det samme.

”Vi brugte meget tid på at mærke den hest, vi havde udvalgt, og finde hans grænser. Vi afprøvede også udstyr og øvede selv en del,” fortæller Kristine Nielsen.

Ridelærerne benyttede sig blandt andet af det materiale, de havde fået udleveret på kurset, men søgte også inspiration på nettet og sociale medier.

I januar i år afholdt Syddjurs Sportsrideklub så det første større voltigeringsarrangement, hvor store og små kunne prøve disciplinen af. På den måde håbede de at få flere i klubben til at interessere sig for voltigering.

”Vi var selvfølgelig lidt nervøse op til, men ungerne tog bare rigtig godt imod arrangement og var super engagerede. Vi startede fra helt fra bunden og havde blandt andet bygget en træhest, som børnene kunne bruge, og så blev de sat ind i både teori og øvelser. Vi sluttede dagen af med at lave en volti-opvisning for forældre og søskende, og det var en kæmpe succes,” siger Kristine Nielsen.

Kort tid efter startede Syddjurs Sportsrideklub sit første voltigeringshold op. Tilslutningen var så stor, at de allerede efter første undervisningsgang var nødt til at oprette ét mere.

Skal du eller din klub i gang med voltigering?

Du kan læse mere og blandt andet se, hvor du kan gå til voltigering, her.

Det næste voltigeringskursus for klubber vil blive afviklet i løbet af 2022. Skal din klub være med, så hold øje med vores kanaler. Vi melder ud, så snart kurset er på plads.