Hvad leder du efter?

Nyheder

Springning: Årets sidste World Cup-deltagere udtaget

Longines World Cup-serien er i fuld gang. Danmark har takket være Andreas Schous placering i top 60 på Longines Ranking List fået en fast plads ved hver kvalifikation resten af 2023. Det betyder, at vi kan og har kunnet sende hele fem forskellige ryttere afsted til de prestigefyldte 5-stjernede konkurrencer i løbet af oktober, november og december. Læs her hvorfor Bo K. Møller mener, at det er vigtigt, at Danmark tildeles pladser ved netop disse stævner.


Foto: Caroline Rehoff ved World Cup-kvalifikationen i Lyon. Fotograf: Thomas Reiner © www.thomasreiner.pro 

Slutspurten for kvalifikationer der afvikles i 2023 er sat ind, og det betyder, at følgende ryttere har været og er udtaget til at ride World Cup-kvalifikationsstævnerne:

  • 12. – 15. Oktober i Oslo: Andreas Schou
  • 19. – 22. Oktober i Helsinki: Lars Bak Andersen
  • 1. – 5. November i Lyon: Caroline Rehoff Pedersen
  • 9. – 12. November i Verona: Lars Bak Andersen
  • 16. – 19. November i Stuttgart: Lars Bak Andersen
  • 23. – 27. November i Madrid: Martin Neergaard
  • 1. – 3. December i La Coruna: Martin Neergaard
  • 13. – 18. December i London: Andreas Schou
  • 26. – 30. December i Mechelen: Søren Møller Rohde

World Cup-kvalifikationerne er femstjernede grand prix-klasser og pladserne til disse tildeles af landstræner Bo K. Møller, som fortæller:

Det er meget vigtigt, at Danmark får tildelt disse World Cup pladser, da det er igennem disse starter, at ryttere og heste opbygger den nødvendige erfaring for at kunne deltage på det allerhøjeste niveau”.

To ryttere i top 200 og syv i top 500
Landstræneren er glad for, at FEI netop har offentliggjort, at Danmark ikke blot har fået tildelt en fast plads i 2023, men også i foråret af 2024. 2024-pladsen skyldes at Danmark nu har hele to ryttere med i top 200 på Longines Ranking List – nemlig de erfarne herrer Andreas Schou og Lars Bak Andersen. Pladserne til forårets Wold Cup-kvalifikationer vil blive fordelt på et senere tidspunkt, blandt de ryttere der vurderes at være klar til grand prix på 5-stjernet niveau. Foruden de to ryttere i top 200, har Danmark desuden syv ryttere i top 500.

Det er et spring opad for dansk springsport, og det skaber glæde hos DRF at se, hvor godt springningen er på vej” fortæller talent og elitechef Annette Mosegaard.