Hvad leder du efter?

Nyheder

Distriktsmesterskab i D1: Lavere niveau giver flere starter

Den engagerede træner, Melanie Vestergaard, blev positivt overrasket, da hun inden næste weekends stævne i Holte Rideklub, gik ind for at tjekke, hvor mange deltagere der er i distriktsmesterskaberne i distrikt 1.


Her mødtes hun nemlig af startlister med næsten dobbelt så mange startende i mesterskabet sammenlignet med sidste år. I år har hele 17 kategori III-ponyekvipager tilmeldt sig D1-mesterskabet. Det i sig selv er helt særligt!

Melanie Vestergaard har sin egen teori om, hvorfor netop distriktsmesterskaber for 3’erne er blevet så populært i D1: ”Jeg tror, at det at mesterskabet afholdes i en LB1* fremfor f.eks. en LA1* eller LA2*, gør en forskel for rytterne. Det skaber motivation at sænke niveauet en anelse. Det kan give endnu flere ryttere gode oplevelser at afvikle mesterskabet i et overskueligt og sjovt niveau”.

I år 2022 var der henholdsvis 10 deltagere i både kategori II og III, mens der blot var to deltagere i mesterskabet for kategori I-ponyer, derfor er det helt særligt, at der i år er hele 17 tilmeldte i både kategori II og III, og 14 tilmeldte i kategori I.

Du kan se startlisterne for hele stævnet i Holte Rideklub på Equipe.