Hvad leder du efter?

Nyheder

De danske springryttere klar til første start

Nu er vi for alvor klar til, at springkonkurrencerne starter ved Agria FEI World Championships i Herning. Startrækkefølgen til den første konkurrence, som starter kl. 11.00 i morgen, er klar og alle hestene har trænet på Stutteri Ask Stadium. Danskerne viste en god figur ved dagens træning.


New column

(Emil Hallundbæk med Chalisco viste rigtig gode takter ved dagens træning. Foto: Herning2022/Annika Knudsen Lorentsen) 
 

35 nationer samles i verdensmesterskaberne i springning, som starter med første konkurrencedag i morgen. Holdkonkurrencen med 22 hold afgøres fredag, mens de individuelle medaljer uddeles søndag.  

I dag har alle været i aktion på Stutteri Ask Stadium, hvor de har haft mulighed for at træne på den otte forhindringer lang bane, hvor der blandt andet var mulighed for at springe den store vandgrav. Det var op til de enkelte ryttere hvor meget de ville springe, og mange ryttere nøjedes med dele af banen, og ellers brugte de tiden på at vise deres hest hele arenaen.

Her til aften blev der trukket lod om startrækkefølgen til morgendagens konkurrence, og det er nu også officielt hvilke fire af de fem danske ryttere der vil deltage i mesterskabet. Det danske holds startnummer er nr. 20.  

”Vi er glade for, at vi ikke trak nummer 1, men det havde vi også taget med oprejst pande. Det giver lidt mere ro på at være nr. 20 i holdkonkurrencen, da alle de danske ryttere så kan nå at se andre ryttere ride før de selv skal i gang på opvarmningen. Vi føler os klar til i morgen, og alle de danske heste sprang rigtig godt ved dagens træning”, udtaler Bo K. Møller, som er landstræner for det danske landshold i springning.  

Da der er individuelle ryttere fordelt rundt på startlisten, er den første dansker til start som nr. 23. De danske ryttere er Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen og Linnea Ericsson-Carey, og de har følgende startnumre i konkurrencen som begynder kl. 11.00 i morgen:  

Lars Bak Andersen: 23 
Emil Hallundbæk: 50 
Linnea Ericsson-Carey: 79 
Andreas Schou: 101 


Det er det mexicanske holds første rytter, der åbner ballet, som den første springrytter der rider på banen, mens det svenske hold, som er blandt guldfavoritterne, slutter morgendagens konkurrence af med startnummer 22 i holdkonkurrencen, og med deres sidste rytter til start som nr. 103 ud af i alt 103 ryttere.  

Nationerne der deltager i holdkonkurrencens startrækkefølge:  

1. Mexico 
2. Spanien 

3. Irland 
4. Belgien 
5. Australien 
6. Tyskland 
7. Holland 
8. Columbia 
9. Norge 
10. Storbritannien
11.  Frankrig 
12. Brasilien 
13. Italien 
14. Canada 
15. Israel 
16. Østrig 
17. Argentina 
18. Schweiz 
19. Japan 
20. Danmark 
21. USA 
22. Sverige  

Se den fulde startliste HER 

For yderligere information, kontakt venligst:
ECCO FEI World Championships Herning 2022 - www.herning2022.com - Press Officer  Britt Carlsen - press@herning2022.com - + 45 31696887


/Pressemeddelelse Herning2022