Hvad leder du efter?

Nyheder

Udviklingsmøde med A-truppen i springning

Mandag den 18. september mødtes rytterne fra A-truppen i springning med elitesportschef Annette Mosegaard og landstræner Bo K. Møller. Øverst på dagsordenen stod emner som springsportens fremtid blandt andet - for hvordan får vi forvaltet den vilje og det talent der findes i Danmark til gode resultater på eliteniveau?


På billedet: Elitesportschef Annette Mosegaard og landstræner Bo K. Møller

Vi har en utroligt engageret gruppe ryttere, som virkelig vil det her, og er villige til at satse stort på springsportens udvikling” fortæller Annette Mosegaard. ”Selvom flere af rytterne er bosat i udlandet, er det sjældent svært at samle dem – de tropper altid gerne op, når muligheden byder sig - enten fysisk eller online. Deres engagement er altafgørende for, om vi lykkes med at skabe de ønskede resultater i fremtiden”.

Mødet indledtes med et tilbageblik på 2023-sæsonen, hvor det også fremgik, at der endnu er plads til udvikling, hvis de høje ambitioner skal indfries. 2023-målsætningen om bl.a. at opnå en plads blandt de otte bedste ved EM, for på den måde at sikre en holdplads ved OL, blev desværre ikke indfriet – ikke desto mindre giver dette tid og plads til både refleksion og nye tiltag.

Holdpladsen udeblev og gav i stedet plads til et ”opbygnings-år
Selvom OL for hold nu er ude af planerne for 2024, er der ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Uden hold-OL i sigte, er der nemlig opstået et åndehul, hvor der er plads til udvikling og nye tiltag, som alt sammen skal være med til at få springsporten kørt i stilling til fremtidige mesterskaber, worldcup-deltagelser osv. Det er dog værd at nævne, at Danmark på nuværende tidspunkt er kvalificeret til det individuelle OL i springning båret af resultaterne opnået af Andreas Schou og bl.a. hesten Darc de Lux, som i 2023 gjorde flot figur ved bl.a. worldcup-finalen i Omaha.

Tidligere i år udtalte DRF’s formand: ”Vi skal betragte hinanden som medspillere og ikke som konkurrenter. Vi skal begynde at arbejde sammen mod samme målsætninger og sørge for at hjælpe hinanden på vej ved at fungere som en stærk, samlet enhed fremfor enkeltstående individer”. Og som sagt så gjort!

2024 bliver et ”opbygnings-år”, hvor der lades op og pudses af til de kommende års mesterskaber, som bl.a. tæller EM i 2025 og 2027, VM i 2026 og selvfølgelig OL i 2028. Derfor er et af flere nye og spændende tiltag en sparringsgruppe for hhv. elitespringning og ungdomsspringning. Formålet med sparringsgrupperne er at komme mere ind under huden på springsporten og pin-pointe præcist, hvor der er behov for forandring og plads til forbedring. Det overordnede mål lyder derfor ”Udvikling af danske heste og ryttere med kapacitet til international succes”. Hvordan det skal gøres, er endnu ikke endeligt fastlagt. Det bliver nemlig en del af sparringsgruppernes formål at give input og løsningsforslag til dette.

Flere danskere til start ved internationale stævner
Målet om international succes indebærer selvfølgelig også, at endnu flere danske ekvipager skal forberedes og trænes i international stævnedeltagelse. ”Det handler om at samle erfaring og få noget rutine på de niveauer, de helt store mesterskaber afholdes på” fortæller Annette. ”Al prioritering har en konsekvens. Vi kommer til at prioritere 4- og 5-stjernede nationsspringninger, som oftest afholdes i udlandet. Det betyder, at vi må acceptere, at der vil være færre A-gruppe-ryttere til start ved de danske stævner på den korte bane, men vores mål er, at udviklingen skal resultere i en langsigtet, gavnlig udvikling af springsporten i hele Danmark” afslutter hun.