Hvis trænere, ledere, staldpersonale eller lignende får løn eller vederlag fra klubben, skal de registre deres arbejdstid - frivillige og andre ulønnede skal ikke. Samtidig er det vigtigt at huske, at der er regler for, hvor meget og hvornår man må arbejde.
I har som forening pligt til at sørge for et system, som gør det muligt at måle den enkeltes daglige arbejdstid. Om det er en fysisk logbog, et excel-ark eller en digital løsning, er op til jer, så længe kravene overholdes. Husk at både arbejdstid, ferie, sygdom og fridage skal registreres.
Husk...
Hold øje med om I overholder reglerne for pauser, arbejdstid og hvile. De vigtigste ting, I skal huske, er:
- Pauser: Mere end seks timers arbejde på en dag giver ret til pause.
- 48 timer på en uge: Over fire måneder må den ugentlige tid på arbejde ikke være over 48 timer i gennemsnit.
- 11 sammenhængende timer: Arbejdstiden skal tilrettelægges, så ansatte får en hvileperiode på 11 sammenhængende timer inden for hver periode på 24 timer.
- Fridøgn: Der skal være en ugentlig fridag.
Disse regler har hele tiden været der, men som noget nyt vil registreringerne kaste lys over, om pauser, fridage mv. overholdes.
Læs mere
I kan læse meget mere i den juridiske vejledning ”Guide til arbejdstidsregistrering”, som DIF og DGI netop har lavet til foreningerne. Guiden giver svar på en række spørgsmål som: Hvem skal tidsregistrere? Hvorfor overhovedet registrere? Hvordan gør I det? Hvad med GDPR? - og meget mere.