Hvad leder du efter?

Ridesport

Stævnearrangør

Vil din rideklub også gerne afvikle klasser i paradressur? Måske tænker I at klubben skal have særlige faciliteter? At I skal vide og gøre en masse anderledes end når I afvikler almindelige dressurklasser? Sænk skuldrene, for det er slet ikke så svært! Der er få ting du som stævnearrangør skal vide. Læs med her og få styr på paradressurens stævne-ABC.


Skal vi som rideklub have specielle faciliteter?

Der er ingen krav til rideklubbens faciliteter ved afvikling af paradressurklasser. Alle rideklubber må udskrive paradressurklasser til deres stævner. Vi anbefaler jer at skrive i bemærkningerne på jeres propositioner, hvis I har handicapfaciliteter som f.eks. en rampe, handicaptoilet eller lign.

Hvad er forskellen mellem paradressurklasser og almene dressurklasser?

Testkort:
Alle klassificerede pararyttere får ved klassifikation, tildelt et personligt testkort, som beskriver hvilken grad rytteren tilhører og hvilke hjælpemidler rytteren må benytte, foruden de standardhjælpemidler, som alle klassificerede pararyttere må ride med. Testkortet sender pararytterne til stævnearrangøren per e-mail ved tilmelding.

Alle testkort skal printes og vedlægges protokollerne til dommeren/dommerne.

Skift mellem Bane A og Bane B:
Ryttere i grad 1-3 rider altid på Bane B.
Ryttere i grad 4-5 rider altid på Bane A.

Hvis man som stævnearrangør afvikler en paradressur-procentklasse, og der både er tilmeldt ryttere i grad 1-3 og 4-5, skal der laves et skift i klassen fra kort til lang bane eller omvendt.

TIP: En paradressur procentklasse er rigtig god at lægge ind mellem hest- og ponyklasser eller i hvert fald inden der skiftes banelængde til stævnet.


Programmer:
Hvert enkelt program i hvert enkelt grad, har sit eget program. Fx. hvis både en grad 5 rytter og en grad 4 rytter begge skal ride Grand Prix A, så er det ikke samme program, men to forskellige programmer de rider. Der kan derfor være mange programskifte i en paradressurklasse. 
Alle paradressurprogrammer kan ses her. 

Opvarmning:
Alle ponyer og heste i paradressur defineres som heste. Pararyttere varmer derfor altid op med heste.

Paratillæg:
Paratillægget er et tillæg til alle andre disciplinreglementer. Når man afvikler paradressurklasser, følger man dressurreglementet, hvis intet andet er beskrevet i paratillægget.

Propositioner: 
Hvis I ønsker at oprette en paradressurklasse til jeres stævne, så skal I huske at søge disciplinen "Paradressur" når I opretter terminen, hvis I ikke har gjort dette ved terminsansøgning, så kan man altid ringe eller skrive til DRF, så retter vi stævnet til så I kan oprette de korrekte klasser. 
En paradressurklasse oprettes altid som en Para Procentklasse og herefter oprettes alle underklasserne. Alle underklasser kommer med over i Equipe, når I trækker stævnet over, fuldstændig som I kender det fra andre discipliner, hvilket gør det meget nemmere for jer at lave tidsplaner. 

Ønsker I sparring på afvikling af paradressurklasser, så kontakt os på para@rideforbund.dk