Hvad leder du efter?

Ridesport

Oftest stillede spørgsmål - Pararidning


Oftest stillede spørgsmål - Pararidning

Spørgsmål Svar

Parasport Danmark

 
Hvilke klubber er medlem af Parasport Danmark? 

De klubber der er medlem af Parasport Danmark, finder du her.

Skal min rideklub være medlem af Parasport Danmark, når jeg rider både alm. stævner og parastævner, eller skal dette kun være opfyldt ved konkrete parastævner?

Din rideklub skal være medlem af Parasport Danmark når du skal klassificeres. Tilmed skal din rideklub være medlem af Parasport Danmark når du skal ride stævner som pararytter, både ved paraklasser og raskrytterklasser, da du benytter dig af dit testkort. 

Hvordan bliver rideklubben medlem af Parasport Danmark?

Rideklubben skal via Parasport Danmarks hjemmeside søge om medlemskab. Følg linket her og find formularen længere nede på siden. 
Ved spørgsmål om medlemskabet, kontakt Parasport Danmark. 

Klassifikation

 
Hvad er en klassifikation? 

En klassifikation er en test der udføres af en klassifikatør, som afgør hvilke hjælpemidler du har behov for, samt hvilken grad du skal ride i. Du kan læse mere om klassifikation lige her.

Hvornår skal man re-klassificeres?

Det vil fremgå at dit testkort hvornår du skal re-klassificeres. Alt efter hvilken diagnose og profil du har, så har du fået et antal år med din nuværende klassifikation og skal derefter til re-klassifikation hvis du ønsker at fortsætte som pararytter.

Hjælpemidler/testkort

 

Kan mine hjælpemidler/mit testkort både benyttes ved D, C og B-stævner?

Dit testkort kan benyttes til alle stævner, i alle discipliner, på alle niveauer, under DRF.
Bemærk dog at enkelte hjælpemidler, af sikkerhedsmæssige hensyn, ikke må benyttes i springning og military terrænridning (fx kandar og løkketøjler på pony). Det er ens eget ansvar at holde sig opdateret på gældende disciplinreglementer, reglementer kan findes her.

Skal jeg gøre noget specielt når jeg, som pararytter, melder til stævner? 

Når du tilmelder dig et stævne, skal du altid sende en e-mail til stævnearrangøren med dit testkort. Vi anbefaler at du, når du ankommer til stævnepladsen, gør sekretariatet opmærksom på at du er pararytter og sikrer dig at dommeren har fået dit testkort. 

Reglement

 

Der står i reglementet at der ikke skelnes mellem hest og pony. Betyder det at jeg, som voksen rytter, kan starte min pony mod hestene til parastævner/klasser, cups og mesterskaber selvom den ikke er opklasset til at starte mod hestene? 

Ja, du må gerne starte på din pony og den behøver ikke blive opklasset for at gå parastævner. Hvis du som voksen pararytter skal ride din pony til raskrytterstævner på C-niveau eller højere, skal ponyen være opklasset, læs mere om opklasning af pony her.

OUT-regler. Jeg har til alm/raskstævner før min klassifikation redet stævner, hvor jeg har opnået udelukkelse af forskellige klasser (til og med sværhedsgrad 1 hest dressur). Er disse resultater stadig gældende ved alm/raskstævner og er de gældende i Paradressur klasserne?

Ja, det er stadig gældende ved almindelige stævner, men ikke i paraklasser. Ved parastævnerne starter du forfra. Læs mere om OUT-regler i paradressur i paratilægget her.

Er mine resultater fra før jeg blev klassificeret, kvalifikationsgivende til fx. DM? 

Resultater opnået før klassifikation tæller ikke med til kvalifikationsperioden til mesterskaber og turneringer i paradressur, da du på daværende tidspunkt ikke officielt var pararytter.

Tæller evt. placeringer og sejre i paraklasser med til de alm. out-regler i dressurreglementet?

Nej, det gør de ikke, men de tæller selvfølgelig med i OUT reglerne i forhold til paraklasser. Læs mere i Para-tillægget her.

Der står alle ryttere må trækkes rundt på banen af træner/hjælper inden program start. Gælder dette også ved rask/alm. stævner?

Ja, det gør det. Du må bruge dit testkort til alle stævner under DRF, ligegyldigt om det er parastævner eller raskrytterstævner. 

Discipliner

 

Må jeg, som pararytter, ride andre discipliner end dressur?

Ja, du kan bruge dit testkort og dermed dine hjælpemidler til alle stævner og discipliner under DRF. Dog skal du være opmærksom på at der i springning og terrænridning er enkelte hjælpemidler du ikke må benytte af sikkerhedsmæssige hensyn (fx kandar og løkketøjler på pony). Det er ens eget ansvar at holde sig opdateret på gældende disciplinreglementer, reglementer kan findes her.