Hvad leder du efter?

Ridesport

Nyt fra holdkaptajnen

Her finder du seneste nyt fra holdkaptajnen i voltigering


Nyt fra holdkaptajnen 31. maj 2021

Positiv stævnestart for bruttotuppen i voltigering
I denne weekend har bruttotruppen været samlet til årets første stævne, som også er første udtagelsesstævne for de voltigører, der kæmper om pladserne til sommerens junior og senior VM. Weekenden har budt på en rigtig god start på stævnesæsonen, og Holdkaptajn Dorthe Ballegaard har et meget positivt indtryk med hjem fra stævnet.  

Det var med stor gensynsglæde, at voltigører, longefører og heste fra hele landet vendte tilbage på stævnebanen til årets første voltigeringsstævne i weekenden efter en usædvanlig lang vintersæson præget af restriktioner. Her fik udøverne mulighed for at teste stævneformen og vise, hvad de har arbejdet på siden sidste år.

Weekendens præstationer bar præg af en dedikeret elite, som har formået at holde fokus på deres træning og udvikling, hvilket resultaterne og niveauet også afspejler. ”Det er meget positivt at se, at udøverne har holdt formen og motivationen højt under en meget lang periode uden stævner og brugt tiden godt til at kunne udvikle deres programmer. Dette er med til, at de er rigtig godt stillet og generelt leverer et rigtig fint resultat her til årets første stævne i betragtning af de restriktioner der har været henover vinteren,” fortæller Holdkaptajn Dorthe Ballegaard.

Det er dog også rigtig godt for den videre udvikling, at vi langt om længe er kommet i gang med stævneafholdelse igen. Stævneerfaring og den læring, som både udøvere og longefører tager med sig hjem, er nødvendig for at sikre en fortsat udvikling. Denne erfaring er med til at sikre, at hele teamet får testet programmerne i en stævnesituation, og de således er bedre stillet ift. at tackle både det fysiske og mentale pres, som er en naturlig del af et VM. Desværre har de endnu ikke haft mulighed for at teste formen på den internationale bane, men langt de fleste planlægger derfor også at bruge det kommende CVI og Nordiske Mesterskab i Sverige i juli som forberedelse på sommerens mesterskaber. Dorthe tilføjer: ”det er naturligvis ikke optimalt at udøverne ikke har mulighed for at starte internationale stævner før juli, men det er de vilkår, vi må arbejde ud fra i år – og det er jo samme vilkår for alle i sporten”.   

Arrangørerne af stævnet var Esbjerg- og Omegns Rideklub, der havde indgået samarbejde med Voltigeklubben Thommysminde ift. lokationen af stævnet. Således bød lørdag desuden på stævnedag for alle niveauer og også for dem, der endnu ikke er en del af bruttotruppen - heriblandt nogle talenter, som uden tvivl bliver spændende at følge i de kommende år.  

Næste og sidste udtagelsesstævne ligger om to uger, hvorefter den endelige VM-trup vil blive udtaget. De vil således have sommeren til at finpudse og sikre en god rutine i deres programmer inden mesterskaberne.   

 

Nyt fra holdkaptajnen 10. maj 2021

Udtagelse til Nordisk Mesterskab i voltigering
De Nordiske Mesterskaber afholdes i Sverige, Flyinge d. 9.-11. juli, hvor de danske voltigører vil repræsentere Danmark i flere kategorier inden for individuel-, Pas-de-Deux og holdvoltigering.

NM vil være det første mesterskab og internationale stævne for den danske trup i denne sæson og vil således for nogle udøvere også bære præg af at være forberedelse til VM senere på sommeren.

”Jeg ser meget frem til at se de danske udøvere på den internationale bane igen og tage et godt skridt mod den videre udvikling for eliten. Hvilket er et stort fokuspunkt for at forberede specielt seniorerne på næste års VM i Herning”, siger Holdkaptajn Dorthe Ballegaard.  

Den danske trup udtaget til NM i Sverige er følgende:

Senior individuel dame:
Anna Viktoria Damm
Iben Dines
Amanda Staalsø
Nanna Trab Christensen
Sheena Bendixen

Senior grupper:
BIS1
Skibby Senior
SVK Bonathea

Senior Pas-de-Deux:
Maria Thinggaard & Freja Linde

Junior individuel dame:
Amalie Amundsen
Julie Christensen

Junior grupper:
Skibby junior  

Children individuel dame:
Anna-Bell Thomsen
Esther Rasmussen

Nyt fra holdkaptajnen 12. april 2021

Voltigering - Udtagelsesstævner 2021
De internationale aktiviteter i voltigering er fortsat udfordret af COVID-19 restriktioner, hvilket betyder, at flere stævnearrangører er nødsaget til at aflyse planlagte stævner – heriblandt CVI Lier i maj, som ellers skulle have været den danske voltigeringstrups internationale udtagelsesstævne. Der er fortsat stor uvished ift., hvad der vil kunne lade sig gøre i forbindelse med internationale stævner og eventuel senior og junior VM i 2021. Derfor er beslutningen landet på, at dette års udtagelsesstævner vil foregå på dansk grund, for at kunne give bruttotruppen de bedste muligheder ift. planlægning af træning og udvikling.

Dette års 2 udtagelsesstævner bliver:

  • 28.-30. maj, Esbjerg (EOR)
  • 11.-13. juni, Voltigeklubben Thommysminde (VKT)

Selvom dette års stævnesæson kalder på mange måske’er, er vi nødt til at arbejde videre og planlægge ud fra en antagelse om, at VM bliver til noget og sikre, at den danske voltigeringstrup er klar til en eventuel udtagelse.