Hvad leder du efter?

Ridesport

Nyt fra holdkaptajnen

Her finder du seneste nyt fra holdkaptajnen i voltigering


Nyt fra holdkaptajnen 28. april 2022

Veloverstået første udtagelsesstævne for bruttogruppen i voltigering
I weekenden den 23. og 24. april var bruttogruppen i voltigering samlet til årets første udtagelsesstævne i Vallensbæk afholdt af Vallensbæk Rideakademi. Her skulle voltigørerne, som kæmper om EM- og VM-pladserne til sommerens mesterskaber, teste stævneformen og vise deres programmer, som de har arbejdet på siden sidste år. 

Stævnestarten forløb generelt godt trods mindre udfordringer hos nogle teams, som betød, at flere måtte stille til start med plan B.

Det er meget positivt at se, at vi har en dedikeret elite, som formår at stå stærkt og holder et højt grundniveau, selvom ikke alle fik mulighed for at vise deres A-plan. Dette er med til, at udøverne og deres teams er rigtig godt stillet senere på sæsonen, når de sidste brikker falder på plads,” fortæller Holdkaptajn Dorthe Ballegaard.

Nu skal alle teams hjem og arbejde videre med deres programmer inden næste og sidste udtagelsesstævne, som vil blive afholdt i Lier i Belgien den sidste weekend i maj. Her vil udøverne og deres teams få mulighed for at vise udviklingen af deres nuværende programmer, samt at de kan takle både det fysiske og mentale pres, som er en naturlig del af et mesterskab.

Efter CVI-stævnet i Lier vil den endelige EM- og VM-gruppe blive udtaget, således at de i løbet af sommeren har mulighed for at finpudse og sikre en god rutine i deres programmer frem mod mesterskaberne.

Junior og Young EM vil blive afholdt i Kaposvar i Ungarn fra den 27.-31. juli. Det er første gang, at der afvikles internationalt mesterskab i young-klassen i voltigering. Senior VM vil blive afholdt i Herning fra den 5.-10. august.  

 

Nyt fra holdkaptajnen 22. december 2021

Sportsplan for voltigering 2022 
Planlægningen af den kommende sæson i 2022 er i fuld gang. Således er sportsplanen for 2022 i voltigering også netop offentliggjort. Sportsplanen indeholder bl.a. information om det nye elite-setup, som fremover deles i en talentgruppe og en bruttogruppe med fokus på at understøtte talent- og elitearbejdet i dansk voltigering. 

I år har de danske voltigører for alvor gjort sig bemærket på den internationale bane med imponerende resultater. Ved de nordiske mesterskaber høstede de medaljer, heriblandt indtog de danske udøvere i children individuelle klassen podiet med bronze, sølv og guld. Derudover skabte de danske senior udøvere dansk historie ved senior VM i Budapest med bl.a. en flot bronzemedalje i Nations Cup og bedste danske placering ved VM i gruppevoltigering. Det er netop denne succesfulde udvikling, som det nye set-up har til formål at understøtte.  

Formålet med fremover at have to grupper er bl.a. at kunne skabe en bedre overgang mellem bredden og eliten. Hertil skal Talentgruppen bidrage særligt med fokus på at talenterne i alle aldersgrupper får en endnu bedre overgang fra bredde til elite-niveauet. Ligeledes er formålet at støtte trænerne i denne udvikling.   

Bruttogruppen vil således kunne have fuld fokus på udvikling af toppen af eliten og deres behov frem mod de kommende mesterskaber. Niveauet i dansk elitevoltigering er imponerende højt, trods begrænset udbredelse af sporten, og dette skal vi holde fast i.  

Derudover vil der samtidig være fællestræk og aktiviteter på tværs af de to grupper med henblik på en god overgang mellem disse samt skabe inspiration for både udøvere og trænere.    

 

Nyt fra holdkaptajnen 31. maj 2021

Positiv stævnestart for bruttotuppen i voltigering
I denne weekend har bruttotruppen været samlet til årets første stævne, som også er første udtagelsesstævne for de voltigører, der kæmper om pladserne til sommerens junior og senior VM. Weekenden har budt på en rigtig god start på stævnesæsonen, og Holdkaptajn Dorthe Ballegaard har et meget positivt indtryk med hjem fra stævnet.  

Det var med stor gensynsglæde, at voltigører, longefører og heste fra hele landet vendte tilbage på stævnebanen til årets første voltigeringsstævne i weekenden efter en usædvanlig lang vintersæson præget af restriktioner. Her fik udøverne mulighed for at teste stævneformen og vise, hvad de har arbejdet på siden sidste år.

Weekendens præstationer bar præg af en dedikeret elite, som har formået at holde fokus på deres træning og udvikling, hvilket resultaterne og niveauet også afspejler. ”Det er meget positivt at se, at udøverne har holdt formen og motivationen højt under en meget lang periode uden stævner og brugt tiden godt til at kunne udvikle deres programmer. Dette er med til, at de er rigtig godt stillet og generelt leverer et rigtig fint resultat her til årets første stævne i betragtning af de restriktioner der har været henover vinteren,” fortæller Holdkaptajn Dorthe Ballegaard.

Det er dog også rigtig godt for den videre udvikling, at vi langt om længe er kommet i gang med stævneafholdelse igen. Stævneerfaring og den læring, som både udøvere og longefører tager med sig hjem, er nødvendig for at sikre en fortsat udvikling. Denne erfaring er med til at sikre, at hele teamet får testet programmerne i en stævnesituation, og de således er bedre stillet ift. at tackle både det fysiske og mentale pres, som er en naturlig del af et VM. Desværre har de endnu ikke haft mulighed for at teste formen på den internationale bane, men langt de fleste planlægger derfor også at bruge det kommende CVI og Nordiske Mesterskab i Sverige i juli som forberedelse på sommerens mesterskaber. Dorthe tilføjer: ”det er naturligvis ikke optimalt at udøverne ikke har mulighed for at starte internationale stævner før juli, men det er de vilkår, vi må arbejde ud fra i år – og det er jo samme vilkår for alle i sporten”.   

Arrangørerne af stævnet var Esbjerg- og Omegns Rideklub, der havde indgået samarbejde med Voltigeklubben Thommysminde ift. lokationen af stævnet. Således bød lørdag desuden på stævnedag for alle niveauer og også for dem, der endnu ikke er en del af bruttotruppen - heriblandt nogle talenter, som uden tvivl bliver spændende at følge i de kommende år.  

Næste og sidste udtagelsesstævne ligger om to uger, hvorefter den endelige VM-trup vil blive udtaget. De vil således have sommeren til at finpudse og sikre en god rutine i deres programmer inden mesterskaberne.   

 

Nyt fra holdkaptajnen 10. maj 2021

Udtagelse til Nordisk Mesterskab i voltigering
De Nordiske Mesterskaber afholdes i Sverige, Flyinge d. 9.-11. juli, hvor de danske voltigører vil repræsentere Danmark i flere kategorier inden for individuel-, Pas-de-Deux og holdvoltigering.

NM vil være det første mesterskab og internationale stævne for den danske trup i denne sæson og vil således for nogle udøvere også bære præg af at være forberedelse til VM senere på sommeren.

”Jeg ser meget frem til at se de danske udøvere på den internationale bane igen og tage et godt skridt mod den videre udvikling for eliten. Hvilket er et stort fokuspunkt for at forberede specielt seniorerne på næste års VM i Herning”, siger Holdkaptajn Dorthe Ballegaard.  

Den danske trup udtaget til NM i Sverige er følgende:

Senior individuel dame:
Anna Viktoria Damm
Iben Dines
Amanda Staalsø
Nanna Trab Christensen
Sheena Bendixen

Senior grupper:
BIS1
Skibby Senior
SVK Bonathea

Senior Pas-de-Deux:
Maria Thinggaard & Freja Linde

Junior individuel dame:
Amalie Amundsen
Julie Christensen

Junior grupper:
Skibby junior  

Children individuel dame:
Anna-Bell Thomsen
Esther Rasmussen

Nyt fra holdkaptajnen 12. april 2021

Voltigering - Udtagelsesstævner 2021
De internationale aktiviteter i voltigering er fortsat udfordret af COVID-19 restriktioner, hvilket betyder, at flere stævnearrangører er nødsaget til at aflyse planlagte stævner – heriblandt CVI Lier i maj, som ellers skulle have været den danske voltigeringstrups internationale udtagelsesstævne. Der er fortsat stor uvished ift., hvad der vil kunne lade sig gøre i forbindelse med internationale stævner og eventuel senior og junior VM i 2021. Derfor er beslutningen landet på, at dette års udtagelsesstævner vil foregå på dansk grund, for at kunne give bruttotruppen de bedste muligheder ift. planlægning af træning og udvikling.

Dette års 2 udtagelsesstævner bliver:

  • 28.-30. maj, Esbjerg (EOR)
  • 11.-13. juni, Voltigeklubben Thommysminde (VKT)

Selvom dette års stævnesæson kalder på mange måske’er, er vi nødt til at arbejde videre og planlægge ud fra en antagelse om, at VM bliver til noget og sikre, at den danske voltigeringstrup er klar til en eventuel udtagelse.