Hvad leder du efter?

Ridesport

DRF 1-2-3 Multistævne

DRF 1-2-3 Multistævne er et tilbud til klubber, der gerne vil prøve at afholde stævner i ponygames og forhindringsbane, men har brug for hjælp til at komme i gang.


Beskrivelse
DRF 1-2-3 Multistævne er et tilbud til klubber, der gerne vil prøve at afholde stævner i ponygames og forhindringsbane, men har brug for hjælp til at komme i gang. Klubber, der er nye i forhold til aktiviteterne, kan, hvis ønsket, afholde stævnet i forlængelse af kurset 1-2-3 Multi, hvor DRF’s Multisportsudvalg kommer ud i klubben to gange og præsenterer aktiviteterne.

Læs mere om kurset 1-2-3 Multi her.

Klubber, der har lidt erfaring med disciplinerne, kan få hjælp fra DRF’s Multisportsudvalg til planlægning og afvikling af stævnet. Terminsansøgning og ønske om hjælp til afvikling skal ske ved henvendelse til multi@rideforbund.dk

Et 1-2-3 Multi Stævne kan evt. afholdes sammen med DRF Klubcup på Kæpheste.

Til 1-2-3 Multi stævner kan der udbydes alt mellem 1-8 af nedenstående klasser. Det er altså tilladt at udbyde en enkelt af nedenstående klasser, flere af klasserne eller alle klasser. Her kan DRF’s Multisportsudvalg hjælpe med at finde ud af hvad netop jeres klub skal udskrive.

Klasser

Ponygames for par

  1. afd. A. Åben for ryttere, der er født i 2010 eller senere samt for ældre ryttere det første år, man deltager i ponygames på udebane. (Hjælp til at komme op på hesten og/eller hjælp til at få hesten til at stå stille under en øvelse er tilladt)
  2. afd. B. Åben for alle
  3. afd. C. Åben for ryttere, der fylder min. 25 år i 2023 (født i 1998 eller tidligere)
  4. afd. D. Håndhest, åben for alle

Forhindringsbane

  1. afd. A. Åben for ryttere, der er født i 2010 eller senere samt for ældre ryttere det første år, man deltager i forhindringsbane på udebane. (Hjælp til at få hesten til at stå stille under en øvelse er tilladt)
  2. af. B. Åben for alle
  3. afd. C. Åben for ryttere, der fylder min. 25 år i 2023 (født i 1998 eller tidligere)
  4. afd. D. Håndhest, åben for alle

Ydelser og begrænsninger
Afd. A, C og D: 1 ydelse
Afd. B: 2 ydelser.

Hesten må max. gå 6 ydelser pr dag, og ryttere må kun starte i en af afdelingerne A, B og C.

Rosetter og præmier
Til hvert stævne modtager alle deltagende ryttere én deltagerroset fra DRF uanset antal starter. Den arrangerende klub sørger selv for placeringsrosetter.

Udstyr og reglement
Der henvises til DRF Fælles Bestemmelser samt Multisportsreglementet, hvis intet andet er angivet.

Se reglementer her: Multisportsreglement og Fælles Bestemmelser

Regler og afvikling

Fælles for ponygames og forhindringsbane

I afd. A må der kun rides i skridt og trav. Springer hesten an i galop, tages den straks ned i trav. Hvis hesten fortsætter i galop, og dommeren vurderer, at det har været til fordel for rytteren, sendes ekvipagen tilbage til det sted, hvor hesten satte i galop, og fortsætter ridtet herfra i trav.

Ponygames

Klasserne afvikles efter reglerne for ponygames, som findes her.

I afd. A rides 4-5 lege
I afd. B rides 5-8 lege
I afd. C rides 4-5 lege
I afd. D løbes 4-5 lege

Hvilke leger der skal rides, vælges ud fra nedenstående skema.

I afd. A er det tilladt at aftale at rytterne må modtage hjælp til at rette på væltet materiel, men de må ikke ride videre, før fejlen er rettet.

Til det hurtigste par i de enkelte lege gives der lige så mange point, som der er par. Det næst hurtigste par tildeles et point mindre osv. Parret med størst pointsum samlet af alle lege er vinder af klassen.

Ved pointlighed lægges alle parrenes tider sammen, og parret med samlet korteste tid er bedst placeret.

Forhindringsbane

Klasserne afvikles efter reglerne for forhindringsbane, som findes her.

I afd. A rides 6-8 forhindringer
I afd. B rides 8-12 forhindringer
I afd. C rides 6-8 forhindringer
I afd. D løbes 6-8 forhindringer

Hvilke forhindringer der rides, vælges ud fra nedenstående skema.

Der tages tid fra rytteren rider gennem start til rytteren rider gennem mål. Strafsekunder for væltet materiel og ikke forcerede forhindringer lægges til ridetiden. Rytteren med hurtigste tid er vinder af klassen. Ved samme tid er rytterne lige placerede.

Banegennemgang
Umiddelbart før stævnets start gennemgås de vigtigste regler og evt. særhensyn vedtages, så alle er orienteret.

Der skal være mulighed for banegennemgang uden hest før klasser i forhindringsbane. En baneskitse skal være tilgængelig. På skitsen kan det angives med optegnet linje, hvis der er en bestemt ridevej til en eller flere forhindringer, f.eks. på en bestemt side af den første tønde/støtte i slalom.

Bane forhold
Begge discipliner kan afvikles på 20 × 40 m bane. Ved afvikling om vinteren i 20×40m hal, kan der være behov for opvarmning i hallen mellem klasserne.

Dommer
Der eksisterer ikke en dommeruddannelse i multisport, men begge discipliner kan dømmes, hvis man har et godt kendskab til reglerne. Dommeren skal være min. 18 år.

Lege til ponygames
Lege til ponygames for DRF 1-2-3 Multistævne

Forhindringsbeskrivelser
Forhindringsbeskrivelser for DRF 1-2-3 Multistævne