Hvad leder du efter?

Ryttermærke 3

Emner i Ryttermærke 3:


Ryttermærke 3: Øvet
Dette niveau henvender sig til eleven, der har bestået Ryttermærke 1 og 2. Eleven har nu basisviden omkring op- og afsadling, hestens udstyr, røgt og pleje, hestens adfærd og kan de basale ting i ridningen. Ryttere i elevskolen, der allerede har færdighederne i Ryttermærke 1 og 2, kan indstilles direkte til ryttermærkeprøve 1 og 2 og starte på et elevhold for øvede. Elever på dette niveau vil ofte være teenagere eller ældre.

Målet er at bygge videre på de færdigheder og den viden, eleven har tilegnet sig i Ryttermærke 1 og 2. Efter endt modul vil eleven være i stand til at:

  • kende og efterfølge regler og sikkerhedsmæssige aspekter ved ridning i trafikken og i naturen.
  • kende og anvende de forskellige indlæringsprincipper for heste.
  • kontrollere, tilpasse og vedligeholde hestens udstyr samt have kendskab til forskellige typer af udstyr.
  • foretage et dagligt sundhedseftersyn af hesten og kende til de mest almindelige sygdomme, samt vide hvornår man skal bede om hjælp.
  • vide, hvem der har ansvar for hestens trivsel og velfærd samt etik i forhold til afstraffelse og mishandling.
  • kunne ride de fleste voltefigurer i alle gangarter samt have opnået så meget kontrol over egen krop, at eleven kan kombinere og udnytte de forskellige hjælpere korrekt.

Læringsmål for Ryttermærke 3 står beskrevet i fagplanen her.

Her finder du en oversigt over lektionsbeskrivelser, der kan bruges som inspiration til, hvordan en lektion på dette niveau kan se ud.